ANDREY REMNEV VE BU YÜZYILIN ORTAÇAĞ İLE UZLAŞMASI

06:31


Remnev, 1962 senesinde Moskova çevresinde yer alan Yakhroma'da dünyaya geldi. Remnev'in sanatını bu kadar ileri taşıyan unsurların ilkini doğduğu çevre olarak kabul edebiliriz. Kırsal bir bölgede yer alan Yakhroma; inişli çıkışlı arazisi, Volga Nehri kıyısında konumlanıyor oluşu ve kasaba yaşamıyla huzur dolu ve ilham verici bir yer olarak bilinmekte. Andrey Remnev'in küçük yaşta sanat hayatına girişi ise, tuvallerine Yakhroma'nın manzarası ve insanlarını yansıtmasıyla başlamıştı.



SU TAŞIYICISI, 1997
Zaman geçtikçe sanatçı, diğer birçok sanatçı gibi, kendine özgü bir tarz bulma arayışına girdi. İlk olarak manzara ve doğa resimlerine yansıttığı kendine özgü tarzına sonraları figürleri de dahil ederek yavaş yavaş tuvalinde özgün kompozisyonların belirdiğini fark etti.


OYUNCAK SATICISI, 1995 - 2001

Sanatçı ağırlıklı olarak Rusya'nın 15, 17 ve 18. yüzyıllara ait sanat akımlarından ve Ortaçağ ikon resimlerinden esinlenmişti. Çok eski yıllara ait bu gösterişli ve güçlü unsurlara kendi sanatsal yorumunu katarak tuhaf şekilde hipnotize edici eserler ortaya çıkardı. 

İLKBAHAR - KIŞ, 2007
Remnev, alegorik eserlerinin yanısıra ufak tefek dokundurmalarla kompozisyonları ve figürleri bambaşka bir noktaya kolayca taşımayı başarmıştı. 

PAPAGENA, 2007
Sanat hayatının ilk yıllarında çizdiği doğa resimlerinden edindiği hayvan anatomilerine karşı yatkınlığı, sonraki yıllarda eserlerinde kullanmaktan çekinmeyen sanatçı, eserlerine hakim olan figür ve konuları bununla ustaca birleştirmişti.

GÖK CİSİMLERİ, 2011
Remnev, Ortaçağ sanatını referans almasına rağmen çağdaş sanatın getirdiği zevk ve incelikleri, ucu sivri mesajlar verme yönünü kompozisyonlarına başarıyla serpiştirmeyi başarmıştı. Ayrıca, sanatçının eserlerine bakarken sık sık gerçeküstü unsurlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

DELİK, 2009
Remnev'in son dönemlerde ortaya çıkardığı eserleri çoğunlukla kadınlara, onların gösterişli elbiselesine ve mücevherlerine odaklanmakta. 

SIRINGA, 2008
Aynı zamanda Remnev'in kadınlarının korkusuz bakışlarına gizemli bir havanın da eklendiğini görmekteyiz. 

AMAZONKA, 2007
ANDROMEDA, 2007
Andrey Remnev, eserlerinin seyirci üzerindeki etkisini artırmak için Geç Rönesans'ta kullanılan boya tariflerinden yola çıkarak doğal boya pigmentlerini yumurta sarısıyla karıştırdı. Böylece o dönemde yaşamış sanatçıların kullanmaya mecbur kaldığı resim için en gerekli malzemeyi bu şekilde elde etti. 

SAĞANAK, 2006
KIRMIZI BAŞ, 2004
Sanatçı bir dönem, figürlerin bir yerine ya da kompoziyonun bir köşesine başka komposizyonları ve hayvanları dahil ederek, adeta bu işte ne kadar usta olduğunu seyirciye kanıtlamaya çalışmıştı.

CREME-BRULEE, 2008
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş